حزام الاسد: شهر تعز را باید آزاد شده تلقی کنیم برتری دموکرات‌ها با ۱۱ کرسی بیشتر در مجلس نمایندگان آمریکا طبق نظرسنجی سی‌بی‌اس حزب الله لبنان: مقاومت گزینه‌ای ملی برای آزادسازی جنوب لبنان است نامزدی کندی برای ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۸ هکری که در سرقت اطلاعات اف‌بی‌آی دست داشت، در اردن دستگیر شد غریب‌آبادی: نظرات آمریکا درباره طرح هفت‌روزه ایران در حال بررسی است اولین هواپیمای ایرانی در فرودگاه نجف به زمین نشست / از سرگیری پرواز‌های دو کشور وزیر خارجه ارمنستان به تهران سفر می‌کند دومین نفتکش در تنگه هرمز منفجر شد توئیت ولایتی با کنایه به امارات و میزبانی از ترامپ: همسایه می‌ماند و مهمان می‌رود! عقب‌نشینی ناو آیزنهاور به ویرجینیا پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود!

تنگه هرمز تا زمان ادامه تجاوز اسرائیل به لبنان باید بسته بماند

تنگه هرمز شروع مذاکرات همراه با نقض بند یک، اشتباه و خلاف تفاهمنامه است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 18
کد خبر: ۳۱۱۱۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس بند اوّل تفاهمنامه اسلام آباد میان ایران و آمریکا، جنگ و عملیات نظامی در همه جبهه‌ها از جمله لبنان باید پایان یابد و تمامیت ارضی و حاکمیت لبنان تضمین شود.

 

این بند و توضیحات تیم مذاکره‌کننده ایرانی بدین معناست که تا زمانی که تجاوزات نظامی اسرائیل ادامه دارد و تمامیت ارضی لبنان نیز تضمین نشده، تفاهم‌نامه عملاً نقض شده است.

 

از سوی دیگر، بند 13 تفاهم‌نامه تاکید می‌کند که شروع مذاکرات ایران و آمریکا درباره توافق نهایی، منوط به شروع اجرای بندهای 1، 4، 5، 10 و 11 است.بنابراین‌، بر اساس تفاهمنامه تا زمانی که تجاوز اسرائیل ادامه دارد و هیچ اقدامی برای تضمین تمامیت ارضی لبنان نشده است، اوّلا شروع مذاکرات برای توافق نهایی خلاف تفاهمنامه است و ثانیاً عقلانیت سیاسی و راهبردی حکم می‌کند که تنگه هرمز نیز نباید برای تخلیه فشار روی آمریکا، آنهم در حالی که تجاوزات اسرائیل و نقض تمامیت ارضی لبنان ادامه دارد، بازگشایی شود.

 

این جمله بسیار مهمی است که باید همه، از جمله تیم‌مذاکره‌کننده ایرانی به خاطر بسپارند: تفاهمنامه اسلام‌آباد میان ایران و آمریکا اعلامیه و مانیفست رسمی شکست آمریکا و اسرائیل در جنگی است که از 9 اسفند 1404 آغاز شد؛‌ امّا برای تضمین پیروزی‌های بعد و نیفتادن در دام آمریکایی‌ها باید به شدت و جدیت مراقب اجرای آن و عدم خدعه‌ی آمریکا در بحث مدیریت زمان بود.

 

اعتماد به مذاکره‌کنندگان ناقض ضرورت نظارت بر اجرای درست تفاهمنامه، آنهم بر اساس تفسیر مطلوب منافع ایران نیست؛ به ویژه آنکه با دشمن خدعه‌گر و مکاری مانند آمریکا روبرو هستیم./تسنیم

کلمات کلیدی: تنگه هرمز
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار